PODCASTS

 

VERHALEN OVER COMPASSIE

We gaan een serie podcasts te maken met het thema Compassie! Deze zijn straks op deze website te beluisteren, en op Spotify waar het Compassie meisje inmiddels haar eigen kanaal heeft. 

 

OPROEP 

Kom je een interessant of inspirerend verhaal, geschikt voor een podcasts over Compassie, dan laat het ons svp weten! Het kan uit een boek komen, een lezing of misschien heb je een eigen verhaal. 

 


Podcastaflevering 1

EIGENWAARDE VERSUS ZELFCOMPASSIE

SPOTIFY-LINK

 

Een verhaal voor mannen, en zeker voor vrouwen! Hoe vergaar je eigenwaarde en hou je je eigenwaarde hoog als dingen niet lukken in het leven? Hoe herken je het verschil tussen eigenwaarde en zelfcompassie.

Dit mega interessante verhaal is van Kristin Neff, universitair docent voor menselijke ontwikkeling en cultuur. De originele Engelstalige Tedx aflevering kan je op YouTube te bekijken.

 


Podcastaflevering 2

KINDERVERHAAL ELLA

SPOTIFY-LINK

 

Het verhaal Ella is geïnspireerd op het beeldje van het Compassie meisje. Het gaat over een meisje met lange hazenoren die gepest wordt op haar nieuwe school. Het is een inspirerend verhaal, met pittige emoties zoals rouw, verdriet en pijn, maar het is vooral een verhaal vol liefde, vriendschap en natuurlijk veel compassie. 

Dit verhaal werd geschreven en voorgelezen door Marisa Willemsen. De muziek werd gemaakt door Reinout Hartong. Van dit verhaal is ook een boekje gemaakt met prachtige illustraties. Meer info op deze pagina.